Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@06:20:17 GMT

قیمت بی سابقه وام مسکن / موج تقاضا برای خرید خانه

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۳۵۲۱

‍‍‍‍‍‍

اقتصادآنلاین - پریسا شاکری؛ رکوردشکنی قیمت وام مسکن ادامه دارد. در حالی که اوراق وام مسکن دیروز به بالاترین قیمت رسید و هر برگه وام مسکن با بهای ۱۳۷ هزار و ۴۷۶ تومان معامله شد، امروز دوباره رکورد جدیدی بر جای گذاشته است و میانگین بهای هر برگه وام مسکن به عدد بی سابقه ۱۴۳ هزار و ۶۳۳ تومان رسید. 

به این ترتیب زوجین تهرانی برای دریافت سقف وام مسکن یعنی ۴۵۰ میلیون تومان باید حدود ۱۲۹ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حساب اگر بخواهیم بهای خرید وام مسکن را از قیمت کل آن کسر کنیم، باید بگوییم که ارزش وام مسکن به شرط خرید اوراق به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است.

صعود قیمت اوراق وام مسکن در شرایطی رخ می دهد که دیروز میانگین هر برگه اوراق وام مسکن به ۱۳۷ هزار و ۴۷۶ تومان رسیده بود و دو روز پیش میانگین قیمت آن به ۱۳۱ هزار و ۹۴۷ تومان صعود کرده بود. 

رشد بی وقفه قیمت وام مسکن در شرایطی اتفاق می افتد که بانک مسکن چندی پیش برای جلوگیری از صعود قیمت آن طرحی را اجرا کرد که بر مبنای آن افراد می توانند اوراق را نیم بها خریداری کنند اما در عوض به جای سود ۱۷.۵ درصد ۱۸ درصد سود بدهند و به جای بازپرداخت ۱۲ ساله تسهیلات آن را ۸ ساله تسویه کنند. 

بانک مسکن دیروز اعلام کرده که مهلت دریافت وام نیم بهای مسکن را تا آخر بهمن ماه امسال تمدید کرده است و به نظر می رسد همین مساله یعنی فرار رسیدن مهلت پایانی خرید نیم بهای اوراق وام مسکن هم یکی از عوامل افزایش تقاضا باشد. به جز این آمارهای بانک مرکزی هم افزایش تقاضا برای خرید مسکن را گزارش کرده است و آمار بانک مرکزی نشان می دهد که تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در فروردین ۱۴۰۰ را حدود ۲ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی نشان داده و حالا گزارش همین مرجع نشان می‌دهد که تعداد معاملات ثبت شده در بنگاه‌های ملکی در دی ماه به ۹ هزار و ۸۱۶ واحد رسیده و به این ترتیب شمار معاملات دی ماه نسبت به اول سال حدود پنج برابر شده است.

گفتنی است که ارزش هر برگه وام مسکن ۵۰۰ هزار تومان است و اگر زوجی بخواهد سقف وام مسکن یعنی ۴۵۰ میلیون تومان را دریافت کند باید ۹۰۰ برگه وام مسکن خریداری کند.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد دور جدید یا دور آخر مذاکرات وین / به روز رسانی لحظه ای مسکن بانک مسکن وام مسکن خرید مسکن بازار مسکن قیمت وام مسکن بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط رکورد دوباره قیمت وام مسکن؛ ۱۲۴ میلیون تومان از وام زوجین آب رفت قیمت وام مسکن در آستانه رکورد شکنی دوباره / موج خرید مسکن ادامه دارد! چگونه وام مسکن بخریم؟ / انواع روش ‌های دریافت تسهیلات ملکی وام مسکن را با نصف قیمت بخرید! / تمام جزییات وام جدید مسکن ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن پرداخت شد زمان افزایش وام مسکن کی فرا می‌رسد؟ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها کفش ۳۰ میلیونی سفیر فلسطین در دیدار با رییسی + عکس قیمت بی سابقه وام مسکن / موج تقاضا برای خرید خانه پیش فروش بلیت های قطار آغاز شد افزایش ۱۷ هزار تنی ذخایر استراتژیک برنج کشور بورس امروز ۱۹ بهمن / بستر لازم برای رشد بورس وجود ندارد آغاز توزیع گوشت قرمز با قیمت مناسب از اواخر اسفند قهرمان اصغر فرهادی به اسکار ۲۰۲۲ نرسید ذخایر گاز اروپا ۶ هفته دیگر تمام می شود معجزه‌ لاغری آسان با این دمنوش! قیمت نیم کیلو چای از ۱۰۰ هزار تومان گذشت (جدول) روش درمانی کلسترول خون در خانه! تماس تلفنی امیرعبداللهیان و لاوروف علامت کلسترول بالا داخل چشم تعرفه تجارت محصولات کشاورزی ایران و مالزی تغییر می کند تمدید مهلت دریافت وام نیم بهای مسکن پیش بینی قیمت دلار برای ۲۰ بهمن؛ دلار در کانال ۲۵ هزار تومان؟ جلوگیری از پیری مغز با این روش! چرا دندان دچار پوسیدگی می شود؟ گزارش مجلس از فرودگاه های متروکه برنامه جدید برای همسان سازی حقوق بازنشستگان خبرهای خوبی از مذاکرات می‌ رسد موانع داخلی بر سر راه صادرات ایران به عمان چیست؟ سفر لاکچری به آلانیا چند تمام می شود؟ ( جدول ) بانک گردشگری دومین بانک پربازده در بازار سرمایه / سودآوری سهام بانک از سال ۹۸ تاکنون فروش فوری سایپا از پنجشنبه ۲۱ بهمن + جزییات و لینک تبادلات تجاری ایران و آمریکا چقدر است؟ آشنایی با گیاهی که به جنگ با دیابت می رود! ۵ نفر برای اموال ملت نقشه می کشند قیمت ۱۵۰ دلار در بازار سنگ آهن شکسته شد فدرال رزرو و وزارت خزانه داری آمریکا در حال نابودی دلار هستند گلایه معاون استاندار تهران از اجرای ناصحیح طرح درج قیمت تولیدکننده حراج حضوری اموال ضبط شده لغو شد افغانستان هم فرش دستباف ایران را در بازار جهانی دور زد حضور اعضای هیات علمی در دانشگاه ها الزامی است طالبان حقابه سیستان را به شوره زار ریخت؛ دولت می دانست اما چشم بست موبایل های ۱۰ میلیونی بازار (جدول) پاسخ به چند پرسش درباره اومیکرون! شباهت میزبانی پوتین از رییسی و ماکرون + عکس به تسهیلات بانکی بیشتر نظارت می کنیم امتحانات پایان ترم دانشگاه ها حضوری است این غذاها را دوبار گرم نکنید! روش عجیب شامپانزه‌ ها برای ترمیم زخم! یارانه ماهانه خانوار سه نفره؛ کمتر از نیم کیلو گوشت! مذاکرات به نتیجه می رسد این هفت کار را اول صبح انجام ندهید! لونا به ۵۰۰ دلار می رسد از سرگیری لای روبی اروند توسط ایران و عراق برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته مهلت اتصال خودپردازها به سامانه تمدید می شود؟ سنوات امسال کارگران چقدر شد؟ DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مسکن بانک مسکن وام مسکن خرید مسکن بازار مسکن قیمت وام مسکن اوراق وام مسکن برگه وام مسکن قیمت وام مسکن میلیون تومان هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: معمولا بعد از رسانه‌ای‌شدن پرونده شرکت‌هایی که دارای تعهدات ارزی ایفانشده هستند، این سؤال در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد که چگونه امکان دارد شرکت‌ها، اعم از تولیدی یا بازرگانی برای واردات کالا از بانک مرکزی ارز دریافت کنند و نسبت به واردات کالاهای ثبت سفارش شده خود اقدام نکنند؟

از گذشته‌های نه‌چندان دور و قبل از تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و قطع سیستم سوییفت و محدودشدن روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی، اکثر قریب به اتفاق واردکنندگان کالا، پس از اخذ پیش‌فاکتور از فروشنده خارجی و ثبت سفارش ورود کالا، برای اطمینان از دریافت کالای خود از فروشنده به بانک‌ها مراجعه و درخواست صدور اعتبارات اسنادی به نفع ذی‌نفع خارجی اعتبار می‌کردند.

بانک‌ها نیز پس از دریافت اسناد حمل کالای مطابق شرایط اعتبار اسنادی، اقدام به خرید ارز از بانک مرکزی و پرداخت آن به فروشنده از طریق بانک کارگزار خارجی می‌کردند.

با توجه به اینکه فرایند یادشده تحت قوانین منتشرشده اتاق بازرگانی بین‌المللی (یوسی‌پی، اینکوترمز و…) انجام می‌شد، احتمال قصور طرفین در ایفای تعهدات خود به طور معناداری کاهش می‌یافت.

با توجه به اینکه تا اواخر دهه ۸۰ شمسی اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و بانک‌ها وجود نداشت، خروج ارز از کشور مطلوبیت چندانی برای واردکنندگان کالا نداشته و در مواردی صرفا اقدام به گران‌نمایی کالای خود و کسب سود بیشتر می‌کردند که در نهایت این گران‌نمایی نیز قیمت تمام‌شده کالا را افزایش می‌داد و متأسفانه ضمن اینکه واردکننده مالیات کمتری به جهت کمترشدن فاصله قیمت تمام‌شده خرید کالا و فروش آن در بازار و شناسایی سود ریالی کمتر در اظهارنامه مالیاتی خود، پرداخت می‌کرد، مصرف‌کننده نهایی نیز قیمت بالاتری بابت خرید کالا پرداخت می‌کرد. در واقع به علت گران‌نمایی، علاوه بر سود ریالی، بخشی از سود ارزی نیز بدون پرداخت مالیات نصیب واردکننده می‌شد.

در شرایط اقتصادی آن سال‌ها بیشترین خطر موجود در فرایند یادشده متوجه بانک‌ها بوده و زمانی پدید می‌آمد که واردکننده کالا در سرسید پرداخت اعتبار اسنادی، نسبت به تأمین وجه ریالی، برای خرید ارز از بانک مرکزی اقدام نمی‌کرد و بانک عامل به اجبار اقدام به خرید ارز از محل منابع خود کرده و موجب افزایش مطالبات معوق و رشد شاخص «ان‌پی‌ال» در بانک‌ها می‌شد.

از سال‌های آغازین دهه ۹۰ شمسی تا به امروز به علت تشدید تحریم‌ها و همچنین محدودشدن روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و در مقاطعی قطع سیستم سوییفت، شرکت‌ها به آرامی روی به واردات کالا از طریق حواله بازرگانی آوردند که ریسک بیشتری دارد.

بخش کوچکی از واردکنندگان به خاطر تفاوت نرخ ارز موجود در بازار آزاد و بانک‌ها (درحال‌حاضر سامانه نیما) و دیگر خلأهای کنترلی و راستی‌آزمایی موجود در کشور و همچنین انتفاع بسیار زیاد ناشی از تفاوت نرخ ارز و رانت‌های موجود در اقتصاد دولتی، اقدام به ایجاد شبکه‌ای از ذی‌نفعان واحد در داخل و خارج کشور کرده و ارز را تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج کرده و کالایی وارد نمی‌کنند و بخشی از شرکت‌ها نیز پس از واردات از تفاوت نرخ ارز ناشی از گران‌نمایی خود استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که دراین‌میان، افراد و شرکت‌هایی نیز هستند که در هیچ‌یک از این دو گروه جای نگرفته و به طور کاملا سالم و قانونی اقدام به واردات کالاهای بازرگانی و مواد اولیه تولید می‌کنند.

در یک دهه اخیر دولت‌های مختلف به دلایل متعدد مانند کنترل قیمت کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش تورم کالاهای اساسی و دارو، کنترل قیمت ارز و… اقدام به تخصیص ارز ترجیحی (۱۲۲۶۰.۴۲۰۰۰ و ۲۸۵۰۰۰ ریالی) و ارز سامانه نیما برای واردات کالا می‌کردند که با وجود صحیح‌نبودن از نظر اقتصادی و تدوین مقررات نظارتی متعدد به دلایل یادشده مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به علت گران‌نمایی کالا بخشی از ارز کشور به طور مستتر و تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج شده و باعث نمایش غیرواقعی‌تر ارز تجاری کشور شده و برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را تحت تأثیر می‌گذارد؛ اما با ابراز تأسف فراوان یکی از دلایل نامشهود گسترش خروج مستتر ارز، رعایت‌نشدن حلقه گم‌شده این روزهای جامعه یعنی «اخلاق» از طرف برخی از واردکنندگان کالا است.

بسیاری از این اشخاص که به نظر خودشان افراد باهوشی هستند، در این دوران سخت اقتصادی که سفره مردم به علت تورم روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود، فقط به فکر انتفاع خود بوده و در واقع بخشی از درآمد خود را به طور غیرمستقیم از سفره مردم برداشته و ادعای هوش بالا در بازرگانی را دارند؛ درحالی‌که دست‌شان دیگر برای همه رو شده است.

نویسینده: یونس اکبری

دیگر خبرها

  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز کشور؛ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳